Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/34793
Назва: | The development of servise standards for hotel staff (Розробка стандартів обслуговування для персоналу готелю) |
Автори: | Клюєва, А. С. |
Науковий керівник : | Ков’яx, І. І. |
Дата публікації: | 2015 |
Видавництво: | Харків: ХДУХТ |
Бібліографічний опис: | Клюєва А. С. The development of servise standards for hotel staff (Розробка стандартів обслуговування для персоналу готелю). Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді: тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студентів, 2 квітня 2015 р.; наук. кер. Ков’яx І. І. Харків: ХДУХТ, 2015. Ч. 2. С. 381. |
Короткий огляд (реферат): | У дослідженні йде мова про стандарти обслуговування в готельному сервісі, його поняття, значення та дотримання їх у готелях. Також розповідається про те, від чого залежить якість послуги, хто та коли її надає. Саме виконання стандартів гарантує стабільність якісних показників. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/34793 |
Розташовується у зібраннях: | Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Innovatsiyni_tekhnolohiyi_rozvytku_2015_2_381.pdf | 203.73 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.