Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/2423
Название: Визначення міцності міжфазних адсорбційних шарів у піноемульсійних системах
Другие названия: Determination of the strength of adsorption layers in foam-emulsive systems
Авторы: Омельченко, Світлана Борисівна
Горальчук, Андрій Богданович
Гринченко, Ольга Олексіївна
Ключевые слова: міцність;стійкість;піноемульсійна система;піна;емульсія;прочность;устойчивость;пеноэмульсионная система;пена;эмульсия;strength;stability;whipped;emulsion;foam
Дата публикации: 2014
Издательство: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Библиографическое описание: Омельченко С. Б., Горальчук А. Б., Гринченко О. О. Визначення міцності міжфазних адсорбційних шарів у піноемульсійних системах. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 238-247.
Краткий осмотр (реферат): Подано аналіз експериментальних даних щодо формування міжфазних адсорбційних шарів у піноемульсійних системах. Установлено концентрації поверхнево-активних речовин і сухого знежиреного молока, що дозволяють регулювати міцність міжфазних адсорбційних шарів у піноемульсійних системах.
The authors specify the conditions for the formation of interfacial adsorption layers in whipped emulsion systems containing lacto-proteins and low molecular surface-active substances. The main aim of the research is to determine the concentrations of surface-active substances and proteins of dehydrated fat-free milk in the formation of interfacial adsorption layers. It gives an opportunity to specify the major ingredients providing the obtention of stable whipped emulsion systems, received from the emulsions with the subsequent fluffing. The concentrations of major ingredients – dehydrated fat-free milk, low molecular surface-active substances (Е472b, Е472е, Е322) are identified. They allow regulate the strength of interfacial adsorption layers and receive a stable whipped emulsion system.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2423
Располагается в коллекциях:Випуск 2 (20)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Pt_2014_2_26.pdf371.43 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.