Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2423
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorОмельченко, Світлана Борисівна-
dc.contributor.authorГоральчук, Андрій Богданович-
dc.contributor.authorГринченко, Ольга Олексіївна-
dc.date.accessioned2022-07-01T16:43:00Z-
dc.date.available2022-07-01T16:43:00Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationОмельченко С. Б., Горальчук А. Б., Гринченко О. О. Визначення міцності міжфазних адсорбційних шарів у піноемульсійних системах. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 238-247.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2423-
dc.description.abstractПодано аналіз експериментальних даних щодо формування міжфазних адсорбційних шарів у піноемульсійних системах. Установлено концентрації поверхнево-активних речовин і сухого знежиреного молока, що дозволяють регулювати міцність міжфазних адсорбційних шарів у піноемульсійних системах.uk_UA
dc.description.abstractThe authors specify the conditions for the formation of interfacial adsorption layers in whipped emulsion systems containing lacto-proteins and low molecular surface-active substances. The main aim of the research is to determine the concentrations of surface-active substances and proteins of dehydrated fat-free milk in the formation of interfacial adsorption layers. It gives an opportunity to specify the major ingredients providing the obtention of stable whipped emulsion systems, received from the emulsions with the subsequent fluffing. The concentrations of major ingredients – dehydrated fat-free milk, low molecular surface-active substances (Е472b, Е472е, Е322) are identified. They allow regulate the strength of interfacial adsorption layers and receive a stable whipped emulsion system.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectміцністьuk_UA
dc.subjectстійкістьuk_UA
dc.subjectпіноемульсійна системаuk_UA
dc.subjectпінаuk_UA
dc.subjectемульсіяuk_UA
dc.subjectпрочностьuk_UA
dc.subjectустойчивостьuk_UA
dc.subjectпеноэмульсионная системаuk_UA
dc.subjectпенаuk_UA
dc.subjectэмульсияuk_UA
dc.subjectstrengthuk_UA
dc.subjectstabilityuk_UA
dc.subjectwhippeduk_UA
dc.subjectemulsionuk_UA
dc.subjectfoamuk_UA
dc.titleВизначення міцності міжфазних адсорбційних шарів у піноемульсійних системахuk_UA
dc.title.alternativeDetermination of the strength of adsorption layers in foam-emulsive systemsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 2 (20)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_2_26.pdf371.43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.