Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2423
Title: Визначення міцності міжфазних адсорбційних шарів у піноемульсійних системах
Other Titles: Determination of the strength of adsorption layers in foam-emulsive systems
Authors: Омельченко, Світлана Борисівна
Горальчук, Андрій Богданович
Гринченко, Ольга Олексіївна
Keywords: міцність;стійкість;піноемульсійна система;піна;емульсія;прочность;устойчивость;пеноэмульсионная система;пена;эмульсия;strength;stability;whipped;emulsion;foam
Issue Date: 2014
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Омельченко С. Б., Горальчук А. Б., Гринченко О. О. Визначення міцності міжфазних адсорбційних шарів у піноемульсійних системах. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 238-247.
Abstract: Подано аналіз експериментальних даних щодо формування міжфазних адсорбційних шарів у піноемульсійних системах. Установлено концентрації поверхнево-активних речовин і сухого знежиреного молока, що дозволяють регулювати міцність міжфазних адсорбційних шарів у піноемульсійних системах.
The authors specify the conditions for the formation of interfacial adsorption layers in whipped emulsion systems containing lacto-proteins and low molecular surface-active substances. The main aim of the research is to determine the concentrations of surface-active substances and proteins of dehydrated fat-free milk in the formation of interfacial adsorption layers. It gives an opportunity to specify the major ingredients providing the obtention of stable whipped emulsion systems, received from the emulsions with the subsequent fluffing. The concentrations of major ingredients – dehydrated fat-free milk, low molecular surface-active substances (Е472b, Е472е, Е322) are identified. They allow regulate the strength of interfacial adsorption layers and receive a stable whipped emulsion system.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2423
Appears in Collections:Випуск 2 (20)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_2_26.pdf371.43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.