Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2153
Назва: Розробка диференційного вимірювального сушильного апарата тепломасообміну
Інші назви: Development of a differential measurement drying apparatus
Автори: Погожих, Микола Іванович
Іштван, Єгор Олексійович
Ключові слова: диференційний метод;тепломасообмінний процес;сушіння харчової сировини;двоканальна сушарка;дифференциальный метод;тепломассообменный процесс;сушение пищевого сырья;двухканальная сушилка;differential methods;drying;energy efficiency;mathematical physics;food processing industry
Дата публікації: 2014
Видавництво: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Бібліографічний опис: Погожих М. І., Іштван Є. О. Розробка диференційного вимірювального сушильного апарата тепломасообміну. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 150-156.
Короткий огляд (реферат): Подано результати розробки та конструювання вимірювального сушильного апарата процесів тепло- та масообміну із застосуванням фізикоматематичної моделі. Під час дослідження зразків використано диференційний підхід, за яким еталонний зразок порівняння наявний як в експерименті, так і в підрахунках. Такий підхід дає змогу, поєднавши експериментальну частину з теоретичними підрахунками, визначати теплофізичні параметри невідомого зразка.
Energy efficiencyis an important feature of modern industry. The process of drying is widespread in the food industry and consumes a lot of energy. The process of drying is accompanied by heat and mass transfer. Important characteristics of the raw material are: heat capacity, thermal diffusivity, thermal conductivity, and others. Energy efficiency requires qualitative and thorough calculations. Thus, the mathematical physics can help in the studies. During the drying developed a device that allows to determine the thermal properties of the sample. Measurement technique is based on obtaining the differential temperature data with the standard and the test sample. We construct a model of mathematical physics. Obtain the equation dependent physical characteristics of the two samples. Equation substituted experimental data. The result is a thermal characteristics of the studied sample. Through the use of this device, possible operational analysis of thermal parameters of the studied sample. This are aproved to be promising. Modern developments devices with greater energy efficiency require high-quality calculations of mathematical physics. Thus, the differential method has good prospects for use. Modern development of energy efficiency equipment requires a quality of theoretical studies.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2153
Розташовується у зібраннях:Випуск 2 (20)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pt_2014_2_17.pdf252.07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.