Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2153
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПогожих, Микола Іванович-
dc.contributor.authorІштван, Єгор Олексійович-
dc.date.accessioned2022-06-30T05:03:40Z-
dc.date.available2022-06-30T05:03:40Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationПогожих М. І., Іштван Є. О. Розробка диференційного вимірювального сушильного апарата тепломасообміну. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 150-156.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2153-
dc.description.abstractПодано результати розробки та конструювання вимірювального сушильного апарата процесів тепло- та масообміну із застосуванням фізикоматематичної моделі. Під час дослідження зразків використано диференційний підхід, за яким еталонний зразок порівняння наявний як в експерименті, так і в підрахунках. Такий підхід дає змогу, поєднавши експериментальну частину з теоретичними підрахунками, визначати теплофізичні параметри невідомого зразка.uk_UA
dc.description.abstractEnergy efficiencyis an important feature of modern industry. The process of drying is widespread in the food industry and consumes a lot of energy. The process of drying is accompanied by heat and mass transfer. Important characteristics of the raw material are: heat capacity, thermal diffusivity, thermal conductivity, and others. Energy efficiency requires qualitative and thorough calculations. Thus, the mathematical physics can help in the studies. During the drying developed a device that allows to determine the thermal properties of the sample. Measurement technique is based on obtaining the differential temperature data with the standard and the test sample. We construct a model of mathematical physics. Obtain the equation dependent physical characteristics of the two samples. Equation substituted experimental data. The result is a thermal characteristics of the studied sample. Through the use of this device, possible operational analysis of thermal parameters of the studied sample. This are aproved to be promising. Modern developments devices with greater energy efficiency require high-quality calculations of mathematical physics. Thus, the differential method has good prospects for use. Modern development of energy efficiency equipment requires a quality of theoretical studies.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectдиференційний методuk_UA
dc.subjectтепломасообмінний процесuk_UA
dc.subjectсушіння харчової сировиниuk_UA
dc.subjectдвоканальна сушаркаuk_UA
dc.subjectдифференциальный методuk_UA
dc.subjectтепломассообменный процессuk_UA
dc.subjectсушение пищевого сырьяuk_UA
dc.subjectдвухканальная сушилкаuk_UA
dc.subjectdifferential methodsuk_UA
dc.subjectdryinguk_UA
dc.subjectenergy efficiencyuk_UA
dc.subjectmathematical physicsuk_UA
dc.subjectfood processing industryuk_UA
dc.titleРозробка диференційного вимірювального сушильного апарата тепломасообмінуuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of a differential measurement drying apparatus-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 2 (20)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_2_17.pdf252.07 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.