Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2153
Название: Розробка диференційного вимірювального сушильного апарата тепломасообміну
Другие названия: Development of a differential measurement drying apparatus
Авторы: Погожих, Микола Іванович
Іштван, Єгор Олексійович
Ключевые слова: диференційний метод;тепломасообмінний процес;сушіння харчової сировини;двоканальна сушарка;дифференциальный метод;тепломассообменный процесс;сушение пищевого сырья;двухканальная сушилка;differential methods;drying;energy efficiency;mathematical physics;food processing industry
Дата публикации: 2014
Издательство: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Библиографическое описание: Погожих М. І., Іштван Є. О. Розробка диференційного вимірювального сушильного апарата тепломасообміну. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 150-156.
Краткий осмотр (реферат): Подано результати розробки та конструювання вимірювального сушильного апарата процесів тепло- та масообміну із застосуванням фізикоматематичної моделі. Під час дослідження зразків використано диференційний підхід, за яким еталонний зразок порівняння наявний як в експерименті, так і в підрахунках. Такий підхід дає змогу, поєднавши експериментальну частину з теоретичними підрахунками, визначати теплофізичні параметри невідомого зразка.
Energy efficiencyis an important feature of modern industry. The process of drying is widespread in the food industry and consumes a lot of energy. The process of drying is accompanied by heat and mass transfer. Important characteristics of the raw material are: heat capacity, thermal diffusivity, thermal conductivity, and others. Energy efficiency requires qualitative and thorough calculations. Thus, the mathematical physics can help in the studies. During the drying developed a device that allows to determine the thermal properties of the sample. Measurement technique is based on obtaining the differential temperature data with the standard and the test sample. We construct a model of mathematical physics. Obtain the equation dependent physical characteristics of the two samples. Equation substituted experimental data. The result is a thermal characteristics of the studied sample. Through the use of this device, possible operational analysis of thermal parameters of the studied sample. This are aproved to be promising. Modern developments devices with greater energy efficiency require high-quality calculations of mathematical physics. Thus, the differential method has good prospects for use. Modern development of energy efficiency equipment requires a quality of theoretical studies.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2153
Располагается в коллекциях:Випуск 2 (20)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Pt_2014_2_17.pdf252.07 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.