Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9357
Назва: Стабілізація йоду у продуктах харчування для профілактики йододефіцитних захворювань
Автори: Голуб, Б. О.
Рудавська, Г. Б.
Метельська, Н. С.
Ключові слова: дефіцит йоду;харчування населення України;сполуки йоду;оброблені сири;гарячі напої;сухі суміші
Дата публікації: 2009
Видавництво: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Бібліографічний опис: Голуб Б. О., Рудавська Г. Б., Метельська Н. С. Стабілізація йоду у продуктах харчування для профілактики йододефіцитних захворювань. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2009. Вип. 2(10). C. 418-423.
Короткий огляд (реферат): Установлено проблему дефіциту йоду в харчуванні населення України. Визначено обмеженість асортименту продуктів харчування, збагачених сполуками йоду. Обґрунтовано доцільність використання органічних джерел йоду замість його мінеральних сполук. Запропоновано нові види сухих сумішей для гарячих напоїв та оброблених сирів.
The problem of iodine deficiency is very actually in Ukraine. The assortment of prophylactic food is salt limited. But a modern trend in nutrition is decreasing of salt consumption. In view of this introducing of other iodine complexes are welcom ing. The objectives of our research are working up new kinds of dried mixes for hot drinks and processed cheeses.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9357
Розташовується у зібраннях:Випуск 2 (10)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pt_2009_2_66.pdf625.29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.