Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9357
Title: | Стабілізація йоду у продуктах харчування для профілактики йододефіцитних захворювань |
Authors: | Голуб, Б. О. Рудавська, Г. Б. Метельська, Н. С. |
Keywords: | дефіцит йоду;харчування населення України;сполуки йоду;оброблені сири;гарячі напої;сухі суміші |
Issue Date: | 2009 |
Publisher: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Citation: | Голуб Б. О., Рудавська Г. Б., Метельська Н. С. Стабілізація йоду у продуктах харчування для профілактики йододефіцитних захворювань. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2009. Вип. 2(10). C. 418-423. |
Abstract: | Установлено проблему дефіциту йоду в харчуванні населення України. Визначено обмеженість асортименту продуктів харчування, збагачених сполуками йоду. Обґрунтовано доцільність використання органічних джерел йоду замість його мінеральних сполук. Запропоновано нові види сухих сумішей для гарячих напоїв та оброблених сирів. The problem of iodine deficiency is very actually in Ukraine. The assortment of prophylactic food is salt limited. But a modern trend in nutrition is decreasing of salt consumption. In view of this introducing of other iodine complexes are welcom ing. The objectives of our research are working up new kinds of dried mixes for hot drinks and processed cheeses. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9357 |
Appears in Collections: | Випуск 2 (10) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pt_2009_2_66.pdf | 625.29 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.