Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8684
Title: Дослідження закономірностей сорбції іонів кальцію із розчинів кальцієвмісних солей у рамках отримання молока з регульованим сольовим складом
Authors: Плотнікова, Р. В.
Гринченко, Н. Г.
Пивоваров, П.П.
Keywords: іони кальцію;адсорбція іонів;молоко;кальцієвмісні солі
Issue Date: 2009
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Плотнікова Р. В., Гринченко Н. Г., Пивоваров П.П. Дослідження закономірностей сорбції іонів кальцію із розчинів кальцієвмісних солей у рамках отримання молока з регульованим сольовим складом. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2009. Вип. 2(10). C. 58-63.
Abstract: Наведено результати дослідження впливу технологічних факторів (концентрація та джерело іонів кальцію, концентрація сорбенту, площа сорбції, температура) на процес адсорбції іонів кальцію сорбентом на основі альгінату натрію із розчинів кальцієвмісних солей. Установлено найоптимальніші параметри проведення процесу.
There are resalts of researches of influence technological factors (concen tration and source of calcium ions, concentration of sorbent, area sorption, tem perature) to process absorption calcium ions of sorbent on the basis of Na alginate from solution salts with calcium in this article. Most optimal parameters of process were established.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8684
Appears in Collections:Випуск 2 (10)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2009_2_10.pdf603.68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.