Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6289
Title: Підвищення термостабільності молока шляхом регулювання його сольового складу
Authors: Плотнікова, Р. В.
Гринченко, Н. Г.
Пивоваров, П. П.
Keywords: термостабільність молока;декальцинування сорбентом;альгінат натрію
Issue Date: 2010
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Плотнікова Р. В., Гринченко Н. Г., Пивоваров П. П. Підвищення термостабільності молока шляхом регулювання його сольового складу. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2010. Вип. 2(12). C. 94-99.
Abstract: Визначено поняття термостабільності молока. Запропоновано підвищення термостабільності за рахунок регулювання сольового складу молока шляхом декальцинування сорбентом на основі альгінату натрію. Наведено результати досліджень впливу технологічних чинників (концентрації сорбенту, рН) на термостабільність молока. Запропоновано шляхи впровадження отриманих результатів.
The concept of stability of thermomilk is defined. Increase of thermostabi lity at the expense of regulation of salt structure of decalcified of sorbent on the basis of Na alginate is offered. Results of researches of influence of the technological are resulted factors (concentration of sorbent, рН) on thermostability of milk. Ways of realisation of the received results are offered.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6289
Appears in Collections:Випуск 2 (12)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2010_2_17.pdf186.28 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.