Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5888
Title: Біокаталіз у процесах ароматизації рослинної сировини
Authors: Дубова, Г. Є.
Keywords: ферменти рослинного походження;ароматизація рослинної сировини;екстракти ферментів із насіння соняшнику та сої;біокаталіз
Issue Date: 2011
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Дубова Г. Є. Біокаталіз у процесах ароматизації рослинної сировини. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2011. Вип. 1(13). C. 214-220.
Abstract: Розглянуто питання участі ферментів рослинного походження в процесах ароматизації пюре з м’якоті гарбуза та дині, які втратили природний аромат після нагрівання. Активний початок, що відновлює аромат, міститься в екстрактах ферментів із насіння соняшнику та сої. Водні екстракти ферментів діють ефективніше в провареній м’якоті плодів, де власні ферменти сировини інактивовані нагріванням.
The issue of the participation of plant origin enzymes in the processes of flavoring mashed pumpkin and melons pulp, which lost after heating the natural flavour. Has been considered active start to restore flavour is found in extracts of sunflower seeds and soybeans. Water extracts of the enzymes are more efficient in the boiled fruit pulp where own enzymes are inactivated by heating raw materials.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5888
Appears in Collections:Випуск 1 (13)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2011_1_36.pdf196.52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.