Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5233
Title: Нове про вплив різних технологічних чинників на трансформацію каротиноїдів у гідрофільну форму
Authors: Погарська, В. В.
Павлюк, Р. Ю.
Максимова, Н. П.
Лук’янова, В. Г.
Keywords: заморожені пюре;каротиноїди рослинних добавок;трансформація каротиноїдів
Issue Date: 2011
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Погарська В. В., Павлюк Р. Ю., Максимова Н. П., Лук’янова В. Г. Нове про вплив різних технологічних чинників на трансформацію каротиноїдів у гідрофільну форму. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2011. Вип. 2(14). C. 53-62.
Abstract: Установлено закономірності та виявлено механізми впливу різних технологічних чинників (термообробки, заморожування, подрібнення) на збереження каротиноїдів, їх трансформацію у водорозчинну форму. Наведені результати використано під час розробки технологій каротиноїдних дрібнодисперсних рослинних добавок у формі порошків, паст, заморожених пюре.
Regularities and mechanisms of the effect found of various technological factors (heat treatment, freezing, due to grinding) on the preservation of carotenoids and their conversion into water-soluble form. These results are used to develop technologies carotenoid supplements in the form of fine powder, paste and puree for ice cream.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5233
Appears in Collections:Випуск 2 (14)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2011_2_9.pdf401.12 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.