Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4012
Назва: Технологія кріогенного подрібнення грибів печериці Agaricus bisporus та отримання дрібнодисперсних порошків
Автори: Павлюк, Р. Ю.
Погарська, В. В.
Наконечна, Ю. Г.
Леухіна, Л. В.
Лосєва, С. М.
Ключові слова: гриби печериці;БАД;Agaricus bisporus;дрібнодисперсні порошки;кріогенне подрібнення
Дата публікації: 2013
Видавництво: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Бібліографічний опис: Павлюк Р. Ю., Погарська В. В., Наконечна Ю. Г., Леухіна Л. В., Лосєва С. М. Технологія кріогенного подрібнення грибів печериці Agaricus bisporus та отримання дрібнодисперсних порошків. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2013. Вип. 1(17), Ч. 1. C. 70-79.
Короткий огляд (реферат): Розроблено технологію дрібнодисперсних порошкоподібних БАД із грибів печериці Agaricus bisporus (J.E. Lange) Pilát, яка від традиційної технології відрізняється використанням процесів кріодиструкції та кріомеханоактивації, що дозволяє зруйнувати білокхітиновий комплекс грибів та додатково вилучити у вільний стан біля 70% білка, 15 % хітину, 30 % легкозасвоюваних полісахаридів, трансформувати біля 75% білка до вільних амінокислот за рахунок механолізу і отримати порошок у розчинній та легкозасвоюваній формі з рекордними характеристиками.
The technology of finely dispersed powdered supplements has been developed from mushroom Agaricus bisporus (J.E. Lange) Pilát, which differs from the traditional technology by using of cryodestruction and cryomechanoactivation processes those allow to destroy the protein - chitin complex of mushrooms is and additionally and extract into free state about 70% protein, 15% chitin, 30% polysaccharides and transform about 75% of the protein to free amino acids by using mehanolysis, that gives a powder in a soluble, easily digestible and with record properties.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4012
Розташовується у зібраннях:Випуск 1 (17) Ч1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pt_2013_1(1)__11.pdf291.54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.