Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4012
Название: | Технологія кріогенного подрібнення грибів печериці Agaricus bisporus та отримання дрібнодисперсних порошків |
Авторы: | Павлюк, Р. Ю. Погарська, В. В. Наконечна, Ю. Г. Леухіна, Л. В. Лосєва, С. М. |
Ключевые слова: | гриби печериці;БАД;Agaricus bisporus;дрібнодисперсні порошки;кріогенне подрібнення |
Дата публикации: | 2013 |
Издательство: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Библиографическое описание: | Павлюк Р. Ю., Погарська В. В., Наконечна Ю. Г., Леухіна Л. В., Лосєва С. М. Технологія кріогенного подрібнення грибів печериці Agaricus bisporus та отримання дрібнодисперсних порошків. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2013. Вип. 1(17), Ч. 1. C. 70-79. |
Краткий осмотр (реферат): | Розроблено технологію дрібнодисперсних порошкоподібних БАД із
грибів печериці Agaricus bisporus (J.E. Lange) Pilát, яка від традиційної
технології відрізняється використанням процесів кріодиструкції та
кріомеханоактивації, що дозволяє зруйнувати білокхітиновий комплекс грибів
та додатково вилучити у вільний стан біля 70% білка, 15 % хітину, 30 %
легкозасвоюваних полісахаридів, трансформувати біля 75% білка до вільних
амінокислот за рахунок механолізу і отримати порошок у розчинній та
легкозасвоюваній формі з рекордними характеристиками. The technology of finely dispersed powdered supplements has been developed from mushroom Agaricus bisporus (J.E. Lange) Pilát, which differs from the traditional technology by using of cryodestruction and cryomechanoactivation processes those allow to destroy the protein - chitin complex of mushrooms is and additionally and extract into free state about 70% protein, 15% chitin, 30% polysaccharides and transform about 75% of the protein to free amino acids by using mehanolysis, that gives a powder in a soluble, easily digestible and with record properties. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4012 |
Располагается в коллекциях: | Випуск 1 (17) Ч1 |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2013_1(1)__11.pdf | 291.54 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.