Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4012
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПавлюк, Р. Ю.-
dc.contributor.authorПогарська, В. В.-
dc.contributor.authorНаконечна, Ю. Г.-
dc.contributor.authorЛеухіна, Л. В.-
dc.contributor.authorЛосєва, С. М.-
dc.date.accessioned2022-07-31T18:53:09Z-
dc.date.available2022-07-31T18:53:09Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationПавлюк Р. Ю., Погарська В. В., Наконечна Ю. Г., Леухіна Л. В., Лосєва С. М. Технологія кріогенного подрібнення грибів печериці Agaricus bisporus та отримання дрібнодисперсних порошків. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2013. Вип. 1(17), Ч. 1. C. 70-79.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4012-
dc.description.abstractРозроблено технологію дрібнодисперсних порошкоподібних БАД із грибів печериці Agaricus bisporus (J.E. Lange) Pilát, яка від традиційної технології відрізняється використанням процесів кріодиструкції та кріомеханоактивації, що дозволяє зруйнувати білокхітиновий комплекс грибів та додатково вилучити у вільний стан біля 70% білка, 15 % хітину, 30 % легкозасвоюваних полісахаридів, трансформувати біля 75% білка до вільних амінокислот за рахунок механолізу і отримати порошок у розчинній та легкозасвоюваній формі з рекордними характеристиками.uk_UA
dc.description.abstractThe technology of finely dispersed powdered supplements has been developed from mushroom Agaricus bisporus (J.E. Lange) Pilát, which differs from the traditional technology by using of cryodestruction and cryomechanoactivation processes those allow to destroy the protein - chitin complex of mushrooms is and additionally and extract into free state about 70% protein, 15% chitin, 30% polysaccharides and transform about 75% of the protein to free amino acids by using mehanolysis, that gives a powder in a soluble, easily digestible and with record properties.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectгриби печериціuk_UA
dc.subjectБАДuk_UA
dc.subjectAgaricus bisporusuk_UA
dc.subjectдрібнодисперсні порошкиuk_UA
dc.subjectкріогенне подрібненняuk_UA
dc.titleТехнологія кріогенного подрібнення грибів печериці Agaricus bisporus та отримання дрібнодисперсних порошківuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (17) Ч1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2013_1(1)__11.pdf291.54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.