Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4007
Назва: | Нанотехнології заморожених пюре із плодів цитрусових з унікальними характеристиками |
Автори: | Павлюк, Р. Ю. Погарська, В. В. Тимофєєва, Н. М. Максимова, Н. П. Берестова, А. А. Борисенко, Т. О. |
Ключові слова: | пюре;цитрусові;заморожені пюре;плоди цитрусові |
Дата публікації: | 2013 |
Видавництво: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Бібліографічний опис: | Павлюк Р. Ю., Погарська В. В., Тимофєєва Н. М., Максимова Н. П., Берестова А. А., Борисенко Т. О. Нанотехнології заморожених пюре із плодів цитрусових з унікальними характеристиками. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2013. Вип. 1(17), Ч. 1. C. 27-36. |
Короткий огляд (реферат): | Розроблено нанотехнології заморожених пюре із плодів цитрусових у
наноструктурованій формі з унікальними якісними характеристиками.
Виявлено, що під час кріогенного «шокового» заморожування плодів та
низькотемпературного подрібнення відбувається значна кріодеструкція та
активація окиснювальних ферментів. Розкрито механізм цього процесу.
Показано, що під час кріогенного «шокового» заморожування відбувалась
інактивація ферментів. Developed nanotechnology frozen mashed citrus fruits in nanostructured form with unique quality-governmental characteristics. It was found that for cryogenic 'shocks' freezing of fruits and low-temperature drying is carried considerable cryosurgery and activation of oxidative enzymes. Was disclosed the mechanism of this process. Was developed a new method of low-temperature inactivation of oxidative enzymes of citrus fruit at cryogenic "shock" freeze when using high and ultra-high speeds, which completely inactivate enzymes |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4007 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 1 (17) Ч1 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2013_1(1)__6.pdf | 1.17 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.