Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4007
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПавлюк, Р. Ю.-
dc.contributor.authorПогарська, В. В.-
dc.contributor.authorТимофєєва, Н. М.-
dc.contributor.authorМаксимова, Н. П.-
dc.contributor.authorБерестова, А. А.-
dc.contributor.authorБорисенко, Т. О.-
dc.date.accessioned2022-07-31T16:40:40Z-
dc.date.available2022-07-31T16:40:40Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationПавлюк Р. Ю., Погарська В. В., Тимофєєва Н. М., Максимова Н. П., Берестова А. А., Борисенко Т. О. Нанотехнології заморожених пюре із плодів цитрусових з унікальними характеристиками. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2013. Вип. 1(17), Ч. 1. C. 27-36.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4007-
dc.description.abstractРозроблено нанотехнології заморожених пюре із плодів цитрусових у наноструктурованій формі з унікальними якісними характеристиками. Виявлено, що під час кріогенного «шокового» заморожування плодів та низькотемпературного подрібнення відбувається значна кріодеструкція та активація окиснювальних ферментів. Розкрито механізм цього процесу. Показано, що під час кріогенного «шокового» заморожування відбувалась інактивація ферментів.uk_UA
dc.description.abstractDeveloped nanotechnology frozen mashed citrus fruits in nanostructured form with unique quality-governmental characteristics. It was found that for cryogenic 'shocks' freezing of fruits and low-temperature drying is carried considerable cryosurgery and activation of oxidative enzymes. Was disclosed the mechanism of this process. Was developed a new method of low-temperature inactivation of oxidative enzymes of citrus fruit at cryogenic "shock" freeze when using high and ultra-high speeds, which completely inactivate enzymesuk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectпюреuk_UA
dc.subjectцитрусовіuk_UA
dc.subjectзаморожені пюреuk_UA
dc.subjectплоди цитрусовіuk_UA
dc.titleНанотехнології заморожених пюре із плодів цитрусових з унікальними характеристикамиuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (17) Ч1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2013_1(1)__6.pdf1.17 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.