Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4007
Title: Нанотехнології заморожених пюре із плодів цитрусових з унікальними характеристиками
Authors: Павлюк, Р. Ю.
Погарська, В. В.
Тимофєєва, Н. М.
Максимова, Н. П.
Берестова, А. А.
Борисенко, Т. О.
Keywords: пюре;цитрусові;заморожені пюре;плоди цитрусові
Issue Date: 2013
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Павлюк Р. Ю., Погарська В. В., Тимофєєва Н. М., Максимова Н. П., Берестова А. А., Борисенко Т. О. Нанотехнології заморожених пюре із плодів цитрусових з унікальними характеристиками. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2013. Вип. 1(17), Ч. 1. C. 27-36.
Abstract: Розроблено нанотехнології заморожених пюре із плодів цитрусових у наноструктурованій формі з унікальними якісними характеристиками. Виявлено, що під час кріогенного «шокового» заморожування плодів та низькотемпературного подрібнення відбувається значна кріодеструкція та активація окиснювальних ферментів. Розкрито механізм цього процесу. Показано, що під час кріогенного «шокового» заморожування відбувалась інактивація ферментів.
Developed nanotechnology frozen mashed citrus fruits in nanostructured form with unique quality-governmental characteristics. It was found that for cryogenic 'shocks' freezing of fruits and low-temperature drying is carried considerable cryosurgery and activation of oxidative enzymes. Was disclosed the mechanism of this process. Was developed a new method of low-temperature inactivation of oxidative enzymes of citrus fruit at cryogenic "shock" freeze when using high and ultra-high speeds, which completely inactivate enzymes
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4007
Appears in Collections:Випуск 1 (17) Ч1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2013_1(1)__6.pdf1.17 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.