Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3952
Title: До питання розробки композицій каш функціонального призначення
Authors: Тележенко, Л. М.
Кушнір, Н. А.
Кашкано, М. А.
Keywords: каші функціонального призначення;каші;злакові суміші;функціональні продукти
Issue Date: 2013
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Тележенко Л. М., Кушнір Н. А., Кашкано М. А. До питання розробки композицій каш функціонального призначення. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2013. Вип. 1(17), Ч. 2. C. 10-17.
Abstract: Подано результати розробки композиційних сумішей на основі злакової сировини з включенням продукту переробки відходів рибної промисловості для виготовлення каш. Показано, що введення колагенового препарату до проектованих рецептур сприяє підвищенню біологічної цінності кулінарної продукції та надає додаткові функціональні властивості. Досліджені реологічні та фізико-хімічні показники розробленої продукції підтверджують доцільність застосування запропонованої технології.
The paper presents the results of the development of compositional mixtures based on the cereal raw materials with inclusion of fish industry derivative products for producing porridges. It is shown, that the inclusion of the collagen preparation in developed mixtures contributes to the biological value of culinary products and provides additional functional properties. Examined rheological and physico chemical characteristics of developed products confirm the usefulness of the proposed technology.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3952
Appears in Collections:Випуск 1 (17) Ч2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2013_1(2)__4.pdf261.6 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.