Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2952
Назва: Тривалість заморожування харчової сировини з урахуванням теплофізичних характеристик
Інші назви: Duration of freezing of raw food materials with respect to thermal characteristics
Автори: Потапов, Володимир Олексійович
Семенюк, Дмитро Павлович
Ключові слова: охолодження;заморожування;теплопровідність;теплоємність;охлаждение;замораживание;теплопроводность;теплоемкость;cooling;freezing;thermal conductivity;heat capacity
Дата публікації: 2014
Видавництво: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Бібліографічний опис: Потапов В. О., Семенюк Д. П. Тривалість заморожування харчової сировини з урахуванням теплофізичних характеристик. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 337-343.
Короткий огляд (реферат): Отримані формули для інженерних розрахунків тривалості охолодження та заморожування харчової сировини з урахуванням температурної залежності теплофізичних характеристик. В основу розрахунків покладено інтегральне рівняння збереження та перенесення енергії в процесах із фазовими переходами й хімічними реакціями.
The basis of the problem in question is the integral equation of conservation and transfer of energy in processes with phase transitions and chemical reactions. Solution of the equation is obtained in the approximation of constant body density and temperature dependency for specific heat coefficient and thermal conductivity coefficient. The solution for the equation is obtained. It lies in duration of the process which is composed of cooling process duration and freezing process duration. The obtained formulae are suitable for engineering calculations of durations of cooling and freezing of food products with respect to thermal characteristics.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2952
Розташовується у зібраннях:Випуск 1 (19)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pt_2014_1_41.pdf289.37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.