Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2952
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПотапов, Володимир Олексійович-
dc.contributor.authorСеменюк, Дмитро Павлович-
dc.date.accessioned2022-07-10T13:06:18Z-
dc.date.available2022-07-10T13:06:18Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationПотапов В. О., Семенюк Д. П. Тривалість заморожування харчової сировини з урахуванням теплофізичних характеристик. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 337-343.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2952-
dc.description.abstractОтримані формули для інженерних розрахунків тривалості охолодження та заморожування харчової сировини з урахуванням температурної залежності теплофізичних характеристик. В основу розрахунків покладено інтегральне рівняння збереження та перенесення енергії в процесах із фазовими переходами й хімічними реакціями.uk_UA
dc.description.abstractThe basis of the problem in question is the integral equation of conservation and transfer of energy in processes with phase transitions and chemical reactions. Solution of the equation is obtained in the approximation of constant body density and temperature dependency for specific heat coefficient and thermal conductivity coefficient. The solution for the equation is obtained. It lies in duration of the process which is composed of cooling process duration and freezing process duration. The obtained formulae are suitable for engineering calculations of durations of cooling and freezing of food products with respect to thermal characteristics.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectохолодженняuk_UA
dc.subjectзаморожуванняuk_UA
dc.subjectтеплопровідністьuk_UA
dc.subjectтеплоємністьuk_UA
dc.subjectохлаждениеuk_UA
dc.subjectзамораживаниеuk_UA
dc.subjectтеплопроводностьuk_UA
dc.subjectтеплоемкостьuk_UA
dc.subjectcoolinguk_UA
dc.subjectfreezinguk_UA
dc.subjectthermal conductivityuk_UA
dc.subjectheat capacityuk_UA
dc.titleТривалість заморожування харчової сировини з урахуванням теплофізичних характеристикuk_UA
dc.title.alternativeDuration of freezing of raw food materials with respect to thermal characteristicsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (19)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_1_41.pdf289.37 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.