Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2952
Title: Тривалість заморожування харчової сировини з урахуванням теплофізичних характеристик
Other Titles: Duration of freezing of raw food materials with respect to thermal characteristics
Authors: Потапов, Володимир Олексійович
Семенюк, Дмитро Павлович
Keywords: охолодження;заморожування;теплопровідність;теплоємність;охлаждение;замораживание;теплопроводность;теплоемкость;cooling;freezing;thermal conductivity;heat capacity
Issue Date: 2014
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Потапов В. О., Семенюк Д. П. Тривалість заморожування харчової сировини з урахуванням теплофізичних характеристик. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 337-343.
Abstract: Отримані формули для інженерних розрахунків тривалості охолодження та заморожування харчової сировини з урахуванням температурної залежності теплофізичних характеристик. В основу розрахунків покладено інтегральне рівняння збереження та перенесення енергії в процесах із фазовими переходами й хімічними реакціями.
The basis of the problem in question is the integral equation of conservation and transfer of energy in processes with phase transitions and chemical reactions. Solution of the equation is obtained in the approximation of constant body density and temperature dependency for specific heat coefficient and thermal conductivity coefficient. The solution for the equation is obtained. It lies in duration of the process which is composed of cooling process duration and freezing process duration. The obtained formulae are suitable for engineering calculations of durations of cooling and freezing of food products with respect to thermal characteristics.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2952
Appears in Collections:Випуск 1 (19)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_1_41.pdf289.37 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.