Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2927
Title: Нові високоефективні технології виробництва концентрованих продуктів із плодоовочевої сировини
Other Titles: New effective technologies of production of concentrated products on the base of fruit and vegetable raw material
Authors: Маяк, Віталій Іванович
Маяк, Ольга Анатоліївна
Ляшенко, Богдан Віталійович
Сардаров, Азіз Мурадович
Keywords: реологічні властивості;цукати;напої;конфітюри;концентрати;процеси;виробництво;реологические свойства;цукаты;напитки;конфитюры;концентраты;процессы;производство;rheological properties;candied fruits;drinks;jams;concentrates;processes;production
Issue Date: 2014
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Маяк В. І., Маяк О. А., Ляшенко Б. В., Сардаров А. М. Нові високоефективні технології виробництва концентрованих продуктів із плодоовочевої сировини. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 160-167.
Abstract: В статті викладено результати досліджень та запропоновано до впровадження нові високоефективні, маловідходні та енергозберігальні технології концентрованих продуктів на основі плодоовочевої сировини: цукатів, пастоподібних концентратів напоїв, сухих конфітюрів і роздільних концентратів. Досліджено реологічні властивості розроблених концентрованих продуктів та процеси їх виробництва.
Development of the theory of processes and improvement of equipment based on the creation of theoretical models of hydro, heat and mass exchange processes, that are based on the structural and mechanical properties of the products made the basis of new effective ways of producing concentrated products 161 from high quality fruit and vegetable raw material with minimum loss of raw material theory. New ways of producing paste-like concentrate of beverages and candied fruit with RFV are proposed. The construction of effective screw scrapper mixer (SSM) is designed. Rational parameters of the investigated processes and equipment are determined. Economic efficiency of scientific and technical developments is proved; a set of measures is performed for their implementation into production is realized.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2927
Appears in Collections:Випуск 1 (19)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_1_22.pdf256.02 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.