Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2927
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorМаяк, Віталій Іванович-
dc.contributor.authorМаяк, Ольга Анатоліївна-
dc.contributor.authorЛяшенко, Богдан Віталійович-
dc.contributor.authorСардаров, Азіз Мурадович-
dc.date.accessioned2022-07-09T15:21:58Z-
dc.date.available2022-07-09T15:21:58Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationМаяк В. І., Маяк О. А., Ляшенко Б. В., Сардаров А. М. Нові високоефективні технології виробництва концентрованих продуктів із плодоовочевої сировини. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 160-167.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2927-
dc.description.abstractВ статті викладено результати досліджень та запропоновано до впровадження нові високоефективні, маловідходні та енергозберігальні технології концентрованих продуктів на основі плодоовочевої сировини: цукатів, пастоподібних концентратів напоїв, сухих конфітюрів і роздільних концентратів. Досліджено реологічні властивості розроблених концентрованих продуктів та процеси їх виробництва.uk_UA
dc.description.abstractDevelopment of the theory of processes and improvement of equipment based on the creation of theoretical models of hydro, heat and mass exchange processes, that are based on the structural and mechanical properties of the products made the basis of new effective ways of producing concentrated products 161 from high quality fruit and vegetable raw material with minimum loss of raw material theory. New ways of producing paste-like concentrate of beverages and candied fruit with RFV are proposed. The construction of effective screw scrapper mixer (SSM) is designed. Rational parameters of the investigated processes and equipment are determined. Economic efficiency of scientific and technical developments is proved; a set of measures is performed for their implementation into production is realized.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectреологічні властивостіuk_UA
dc.subjectцукатиuk_UA
dc.subjectнапоїuk_UA
dc.subjectконфітюриuk_UA
dc.subjectконцентратиuk_UA
dc.subjectпроцесиuk_UA
dc.subjectвиробництвоuk_UA
dc.subjectреологические свойстваuk_UA
dc.subjectцукатыuk_UA
dc.subjectнапиткиuk_UA
dc.subjectконфитюрыuk_UA
dc.subjectконцентратыuk_UA
dc.subjectпроцессыuk_UA
dc.subjectпроизводствоuk_UA
dc.subjectrheological propertiesuk_UA
dc.subjectcandied fruitsuk_UA
dc.subjectdrinksuk_UA
dc.subjectjamsuk_UA
dc.subjectconcentratesuk_UA
dc.subjectprocessesuk_UA
dc.subjectproductionuk_UA
dc.titleНові високоефективні технології виробництва концентрованих продуктів із плодоовочевої сировиниuk_UA
dc.title.alternativeNew effective technologies of production of concentrated products on the base of fruit and vegetable raw materialuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (19)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_1_22.pdf256.02 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.