Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2927
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Маяк, Віталій Іванович | - |
dc.contributor.author | Маяк, Ольга Анатоліївна | - |
dc.contributor.author | Ляшенко, Богдан Віталійович | - |
dc.contributor.author | Сардаров, Азіз Мурадович | - |
dc.date.accessioned | 2022-07-09T15:21:58Z | - |
dc.date.available | 2022-07-09T15:21:58Z | - |
dc.date.issued | 2014 | - |
dc.identifier.citation | Маяк В. І., Маяк О. А., Ляшенко Б. В., Сардаров А. М. Нові високоефективні технології виробництва концентрованих продуктів із плодоовочевої сировини. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 160-167. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2927 | - |
dc.description.abstract | В статті викладено результати досліджень та запропоновано до впровадження нові високоефективні, маловідходні та енергозберігальні технології концентрованих продуктів на основі плодоовочевої сировини: цукатів, пастоподібних концентратів напоїв, сухих конфітюрів і роздільних концентратів. Досліджено реологічні властивості розроблених концентрованих продуктів та процеси їх виробництва. | uk_UA |
dc.description.abstract | Development of the theory of processes and improvement of equipment based on the creation of theoretical models of hydro, heat and mass exchange processes, that are based on the structural and mechanical properties of the products made the basis of new effective ways of producing concentrated products 161 from high quality fruit and vegetable raw material with minimum loss of raw material theory. New ways of producing paste-like concentrate of beverages and candied fruit with RFV are proposed. The construction of effective screw scrapper mixer (SSM) is designed. Rational parameters of the investigated processes and equipment are determined. Economic efficiency of scientific and technical developments is proved; a set of measures is performed for their implementation into production is realized. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харківський державний університет харчування та торгівлі | uk_UA |
dc.subject | реологічні властивості | uk_UA |
dc.subject | цукати | uk_UA |
dc.subject | напої | uk_UA |
dc.subject | конфітюри | uk_UA |
dc.subject | концентрати | uk_UA |
dc.subject | процеси | uk_UA |
dc.subject | виробництво | uk_UA |
dc.subject | реологические свойства | uk_UA |
dc.subject | цукаты | uk_UA |
dc.subject | напитки | uk_UA |
dc.subject | конфитюры | uk_UA |
dc.subject | концентраты | uk_UA |
dc.subject | процессы | uk_UA |
dc.subject | производство | uk_UA |
dc.subject | rheological properties | uk_UA |
dc.subject | candied fruits | uk_UA |
dc.subject | drinks | uk_UA |
dc.subject | jams | uk_UA |
dc.subject | concentrates | uk_UA |
dc.subject | processes | uk_UA |
dc.subject | production | uk_UA |
dc.title | Нові високоефективні технології виробництва концентрованих продуктів із плодоовочевої сировини | uk_UA |
dc.title.alternative | New effective technologies of production of concentrated products on the base of fruit and vegetable raw material | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Випуск 1 (19) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pt_2014_1_22.pdf | 256.02 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.