Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2881
Назва: Аналітичний огляд прогресивних процесів сушіння гідробіонтів
Інші назви: Analytical review of progressive drying processes for hydrobionts
Автори: Дейниченко, Григорій Вікторович
Карнаушенко, Юлія Вікторівна
Гузенко, Василь Володимирович
Мар’єнков, Юрій Ігорович
Ключові слова: гідробіонти;процес;сушіння;псевдозрідження;шар;осцилювання;вібрація;hydrobionts;process;drying;fluidization;layer;oscillation;vibration
Дата публікації: 2014
Видавництво: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Бібліографічний опис: Дейниченко Г. В., Карнаушенко Ю. В., Гузенко В. В., Мар'єнков Ю. І. Аналітичний огляд прогресивних процесів сушіння гідробіонтів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 124-133.
Короткий огляд (реферат): Висвітлено питання щодо існуючих прогресивних процесів сушіння гідробіонтів. Надано порівняльну характеристику різних способів сушіння нерибних продуктів моря. Запропоновано шляхи вдосконалення способів та обладнання з метою розробки енергозбережної технології сушіння гідробіонтів. Визначено переваги запропонованого способу інтенсифікації сушіння гідробіонтів.
This article is devoted to the questions of the advanced process for drying hydrobionts. The analysis of theoretical researches concerning different methods of drying hydrobionts is presented. Specific features of technological and physicalchemical properties of hydrobionts during drying in a fixed layer, and the influence of temperature regimes on qualitative indicators of a dried product are considered. The prospective of applying the method of vibration for drying hydrobionts at the use of fluidized layer with oscillation is formulated. The improvement of the process and equipment for drying heat-labile shellfish and algae via the process of drying in a fluidizing layer with the vibration will allow intensify the drying process, increase the yield of the dried products and improves quality characteristics of the end product.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2881
Розташовується у зібраннях:Випуск 1 (19)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pt_2014_1_17.pdf246.15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.