Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2881
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorДейниченко, Григорій Вікторович-
dc.contributor.authorКарнаушенко, Юлія Вікторівна-
dc.contributor.authorГузенко, Василь Володимирович-
dc.contributor.authorМар’єнков, Юрій Ігорович-
dc.date.accessioned2022-07-07T16:52:12Z-
dc.date.available2022-07-07T16:52:12Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationДейниченко Г. В., Карнаушенко Ю. В., Гузенко В. В., Мар'єнков Ю. І. Аналітичний огляд прогресивних процесів сушіння гідробіонтів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 124-133.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2881-
dc.description.abstractВисвітлено питання щодо існуючих прогресивних процесів сушіння гідробіонтів. Надано порівняльну характеристику різних способів сушіння нерибних продуктів моря. Запропоновано шляхи вдосконалення способів та обладнання з метою розробки енергозбережної технології сушіння гідробіонтів. Визначено переваги запропонованого способу інтенсифікації сушіння гідробіонтів.uk_UA
dc.description.abstractThis article is devoted to the questions of the advanced process for drying hydrobionts. The analysis of theoretical researches concerning different methods of drying hydrobionts is presented. Specific features of technological and physicalchemical properties of hydrobionts during drying in a fixed layer, and the influence of temperature regimes on qualitative indicators of a dried product are considered. The prospective of applying the method of vibration for drying hydrobionts at the use of fluidized layer with oscillation is formulated. The improvement of the process and equipment for drying heat-labile shellfish and algae via the process of drying in a fluidizing layer with the vibration will allow intensify the drying process, increase the yield of the dried products and improves quality characteristics of the end product.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectгідробіонтиuk_UA
dc.subjectпроцесuk_UA
dc.subjectсушінняuk_UA
dc.subjectпсевдозрідженняuk_UA
dc.subjectшарuk_UA
dc.subjectосцилюванняuk_UA
dc.subjectвібраціяuk_UA
dc.subjecthydrobiontsuk_UA
dc.subjectprocessuk_UA
dc.subjectdryinguk_UA
dc.subjectfluidizationuk_UA
dc.subjectlayeruk_UA
dc.subjectoscillationuk_UA
dc.subjectvibrationuk_UA
dc.titleАналітичний огляд прогресивних процесів сушіння гідробіонтівuk_UA
dc.title.alternativeAnalytical review of progressive drying processes for hydrobiontsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (19)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_1_17.pdf246.15 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.