Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2875
Title: Розробка нової технології десертних виробів, збагачених функціональними інгредієнтами
Other Titles: Development of new technology of dessert products fortified with functional ingredients
Authors: Калакура, Марія Михайлівна
Щирська, Оксана Владимировна
Keywords: десерти;вироби;суміші;інгредієнти;напівфабрикати;гідроколоїди;dessert;products;mixes;ingredients;semi-finished products;hydrocolloids
Issue Date: 2014
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Калакура М. М., Щирська О. В. Розробка нової технології десертних виробів, збагачених функціональними інгредієнтами. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 99-107.
Abstract: Наведено літературні дані про використання сухих сумішей у виробництві десертної продукції. Показані результати досліджень органолептичних, структурно-механічних показників, зокрема піноутворювальної здатності та стійкості піни напівфабрикатів для створення нових видів десертної продукції, збагаченої функціональними інгредієнтами.
The work presents the country's problems in the structure of nutrition. It is mentioned that the desserts are the products of the utmost importance for satisfying consumer's taste and needs. The article includes analysis of publications on the use of dry mixes for the production of functional desserts fortified with functional ingredients. The objectives of the work is to investigate the basic functional ingredients in the manufacture of new dessert products and their functional and technological properties, in particular, the basic parameters of the new dessert products with functional ingredients. It is shown that new desserts have improved organoleptic properties and extended shelf life up to 48 hours. These results provide new opportunities for extending investigation in order to determine the desserts rheological, microbiological and biological characteristics.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2875
Appears in Collections:Випуск 1 (19)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_1_14.pdf312.72 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.