Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2875
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКалакура, Марія Михайлівна-
dc.contributor.authorЩирська, Оксана Владимировна-
dc.date.accessioned2022-07-07T15:40:41Z-
dc.date.available2022-07-07T15:40:41Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationКалакура М. М., Щирська О. В. Розробка нової технології десертних виробів, збагачених функціональними інгредієнтами. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 99-107.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2875-
dc.description.abstractНаведено літературні дані про використання сухих сумішей у виробництві десертної продукції. Показані результати досліджень органолептичних, структурно-механічних показників, зокрема піноутворювальної здатності та стійкості піни напівфабрикатів для створення нових видів десертної продукції, збагаченої функціональними інгредієнтами.uk_UA
dc.description.abstractThe work presents the country's problems in the structure of nutrition. It is mentioned that the desserts are the products of the utmost importance for satisfying consumer's taste and needs. The article includes analysis of publications on the use of dry mixes for the production of functional desserts fortified with functional ingredients. The objectives of the work is to investigate the basic functional ingredients in the manufacture of new dessert products and their functional and technological properties, in particular, the basic parameters of the new dessert products with functional ingredients. It is shown that new desserts have improved organoleptic properties and extended shelf life up to 48 hours. These results provide new opportunities for extending investigation in order to determine the desserts rheological, microbiological and biological characteristics.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectдесертиuk_UA
dc.subjectвиробиuk_UA
dc.subjectсумішіuk_UA
dc.subjectінгредієнтиuk_UA
dc.subjectнапівфабрикатиuk_UA
dc.subjectгідроколоїдиuk_UA
dc.subjectdessertuk_UA
dc.subjectproductsuk_UA
dc.subjectmixesuk_UA
dc.subjectingredientsuk_UA
dc.subjectsemi-finished productsuk_UA
dc.subjecthydrocolloidsuk_UA
dc.titleРозробка нової технології десертних виробів, збагачених функціональними інгредієнтамиuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of new technology of dessert products fortified with functional ingredientsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (19)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_1_14.pdf312.72 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.