Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2445
Название: | Динаміка фенольних речовин під час зберігання зелені петрушки за умови впливу антиоксидантів |
Другие названия: | Dynamic of phenolic substances of parsley during storage with antioxidants |
Авторы: | Прісс, Олеся Петрівна Кулик, Аліна Степанівна |
Ключевые слова: | зберігання;петрушка;гідрогель;антиоксиданти;фенольні речовини;поліфенолоксидаза;іонол;хлорофіліпт;хранение;гидрогель;антиоксиданты;фенольные вещества;полифенолоксидаза;ионол;хлорофиллипт;storage;parsley;hydrogel;antioxidants;phenolic substances;ionol;polyphenoloxidase;chlorofilip |
Дата публикации: | 2014 |
Издательство: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Библиографическое описание: | Прісс О. П., Кулик А. С. Динаміка фенольних речовин під час зберігання зелені петрушки за умови впливу антиоксидантів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 357-364. |
Краткий осмотр (реферат): | Досліджено динаміку фенольних речовин зелені петрушки під час
зберігання. Установлено, що використання живильного середовища з
додаванням антиоксидантів дозволяє стабілізувати вміст поліфенолів і
відсунути їх розпад на пізніший термін. Між вмістом фенольних речовин та
активністю поліфенолоксидази під час зберігання петрушки встановлено
зворотний кореляційний зв’язок r = –0,63…–0,93. Dynamics of polyphenols in parsley during the storage using the nutrient medium with antioxidants was investigated. The total phenolic content during the parsley storage has inverse correlation with polyphenoloxidase activity (r =–0,63...–0,93). The content of phenolic compounds of parsley during its storage using culture medium with hydrogel and antioxidants at the end of storage is higher than in the control group to 25.1...34%, depending on the variety. Polyphenoloxidase activity in experimental variants is lower than in the control samples of 1,1...2,1 times was revealed. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2445 |
Располагается в коллекциях: | Випуск 2 (20) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2014_2_39.pdf | 367.46 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.