Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/2445
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Прісс, Олеся Петрівна | - |
dc.contributor.author | Кулик, Аліна Степанівна | - |
dc.date.accessioned | 2022-07-02T10:53:33Z | - |
dc.date.available | 2022-07-02T10:53:33Z | - |
dc.date.issued | 2014 | - |
dc.identifier.citation | Прісс О. П., Кулик А. С. Динаміка фенольних речовин під час зберігання зелені петрушки за умови впливу антиоксидантів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 357-364. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2445 | - |
dc.description.abstract | Досліджено динаміку фенольних речовин зелені петрушки під час зберігання. Установлено, що використання живильного середовища з додаванням антиоксидантів дозволяє стабілізувати вміст поліфенолів і відсунути їх розпад на пізніший термін. Між вмістом фенольних речовин та активністю поліфенолоксидази під час зберігання петрушки встановлено зворотний кореляційний зв’язок r = –0,63…–0,93. | uk_UA |
dc.description.abstract | Dynamics of polyphenols in parsley during the storage using the nutrient medium with antioxidants was investigated. The total phenolic content during the parsley storage has inverse correlation with polyphenoloxidase activity (r =–0,63...–0,93). The content of phenolic compounds of parsley during its storage using culture medium with hydrogel and antioxidants at the end of storage is higher than in the control group to 25.1...34%, depending on the variety. Polyphenoloxidase activity in experimental variants is lower than in the control samples of 1,1...2,1 times was revealed. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харківський державний університет харчування та торгівлі | uk_UA |
dc.subject | зберігання | uk_UA |
dc.subject | петрушка | uk_UA |
dc.subject | гідрогель | uk_UA |
dc.subject | антиоксиданти | uk_UA |
dc.subject | фенольні речовини | uk_UA |
dc.subject | поліфенолоксидаза | uk_UA |
dc.subject | іонол | uk_UA |
dc.subject | хлорофіліпт | uk_UA |
dc.subject | хранение | uk_UA |
dc.subject | гидрогель | uk_UA |
dc.subject | антиоксиданты | uk_UA |
dc.subject | фенольные вещества | uk_UA |
dc.subject | полифенолоксидаза | uk_UA |
dc.subject | ионол | uk_UA |
dc.subject | хлорофиллипт | uk_UA |
dc.subject | storage | uk_UA |
dc.subject | parsley | uk_UA |
dc.subject | hydrogel | uk_UA |
dc.subject | antioxidants | uk_UA |
dc.subject | phenolic substances | uk_UA |
dc.subject | ionol | uk_UA |
dc.subject | polyphenoloxidase | uk_UA |
dc.subject | chlorofilip | uk_UA |
dc.title | Динаміка фенольних речовин під час зберігання зелені петрушки за умови впливу антиоксидантів | uk_UA |
dc.title.alternative | Dynamic of phenolic substances of parsley during storage with antioxidants | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Випуск 2 (20) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pt_2014_2_39.pdf | 367.46 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.