Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/2445
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПрісс, Олеся Петрівна-
dc.contributor.authorКулик, Аліна Степанівна-
dc.date.accessioned2022-07-02T10:53:33Z-
dc.date.available2022-07-02T10:53:33Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationПрісс О. П., Кулик А. С. Динаміка фенольних речовин під час зберігання зелені петрушки за умови впливу антиоксидантів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 357-364.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2445-
dc.description.abstractДосліджено динаміку фенольних речовин зелені петрушки під час зберігання. Установлено, що використання живильного середовища з додаванням антиоксидантів дозволяє стабілізувати вміст поліфенолів і відсунути їх розпад на пізніший термін. Між вмістом фенольних речовин та активністю поліфенолоксидази під час зберігання петрушки встановлено зворотний кореляційний зв’язок r = –0,63…–0,93.uk_UA
dc.description.abstractDynamics of polyphenols in parsley during the storage using the nutrient medium with antioxidants was investigated. The total phenolic content during the parsley storage has inverse correlation with polyphenoloxidase activity (r =–0,63...–0,93). The content of phenolic compounds of parsley during its storage using culture medium with hydrogel and antioxidants at the end of storage is higher than in the control group to 25.1...34%, depending on the variety. Polyphenoloxidase activity in experimental variants is lower than in the control samples of 1,1...2,1 times was revealed.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectзберіганняuk_UA
dc.subjectпетрушкаuk_UA
dc.subjectгідрогельuk_UA
dc.subjectантиоксидантиuk_UA
dc.subjectфенольні речовиниuk_UA
dc.subjectполіфенолоксидазаuk_UA
dc.subjectіонолuk_UA
dc.subjectхлорофіліптuk_UA
dc.subjectхранениеuk_UA
dc.subjectгидрогельuk_UA
dc.subjectантиоксидантыuk_UA
dc.subjectфенольные веществаuk_UA
dc.subjectполифенолоксидазаuk_UA
dc.subjectионолuk_UA
dc.subjectхлорофиллиптuk_UA
dc.subjectstorageuk_UA
dc.subjectparsleyuk_UA
dc.subjecthydrogeluk_UA
dc.subjectantioxidantsuk_UA
dc.subjectphenolic substancesuk_UA
dc.subjectionoluk_UA
dc.subjectpolyphenoloxidaseuk_UA
dc.subjectchlorofilipuk_UA
dc.titleДинаміка фенольних речовин під час зберігання зелені петрушки за умови впливу антиоксидантівuk_UA
dc.title.alternativeDynamic of phenolic substances of parsley during storage with antioxidantsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 2 (20)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_2_39.pdf367.46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.