Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1918
Назва: | Розробка ультразвукового способу очищення ставкової риби від луски |
Інші назви: | Elaborating the ultrasound method for removing the scales of pond fish |
Автори: | Постнов, Геннадій Михайлович Червоний, Віталій Миколайович Зубрєв, Антон Сергійович |
Ключові слова: | спосіб;очищення;риба;ультразвук;луска;способ;очистка;рыба;ультразвук;чешуя;method;cleaning;fish;ultrasound;scales |
Дата публікації: | 2014 |
Видавництво: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Бібліографічний опис: | Постнов Г. М., Червоний В. М., Зубрєв А. С. Розробка ультразвукового способу очищення ставкової риби від луски. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 134-141. |
Короткий огляд (реферат): | Проведено аналіз сучасного стану процесів та апаратів для переробки
ставкової риби. Реалізація результатів дозволяє впровадити комплексну
технологію переробки ставкової риби, видалення луски та використання
шкіри риб під час виробництва шкіргалантерейних виробів. As of today, the industry is not provided with devices that could completely remove the fish scales without damaging the skin. The authors have suggested a new method for removing scales from fish trunks using ultrasonic waves with the intensity of the radiation of 3.5 W/cm2 and with the frequency of 22 kHz. The realization of the results will allow elaborating and implementing the comprehensive technology of pond fish processing, removing scales from the surface of fish trunks and using fish skin for producing leather products that will increase the profitability of enterprises. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1918 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 2 (20) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2014_2_15.pdf | 309.82 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.