Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1916
Название: | Дослідження процесу дроблення під час отримання пастоподібних продуктів на основі вичавок ферментованого топінамбура |
Другие названия: | The study of splitting in obtaining pasty products on the basis of fermented jerusalem artichoke marc |
Авторы: | Гладушняк, Олександр Карпович Біленька, Ірина Ремівна Лазаренко, Наталя Анатоліївна |
Ключевые слова: | топінамбур;ферментація;вичавки;дроблення;топинамбур;ферментация;выжимки;дробление;Jerusalem artichoke;fermentation;marc;splitting |
Дата публикации: | 2014 |
Издательство: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Библиографическое описание: | Гладушняк О. К., Біленька І. Р., Лазаренко Н. А. Дослідження процесу дроблення під час отримання пастоподібних продуктів на основі вичавок ферментованого топінамбура. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 114-121. |
Краткий осмотр (реферат): | Розглянуто процес дроблення вичавок ферментованого топінамбура з
подальшим отриманням пастоподібних продуктів. Проведено
седиментаційний аналіз напівфабрикатів. Досліджено плинність овочевих
паст. The article deals with the process of raw materials’ splitting. The marc of fermented Jerusalem artichoke was used as raw materials. Pasty products were received from marc. Shredding of marc was performed on selective crusher, which gave the possibility to combine two processes: grinding and rubbing. To evaluate the quality of fragmentation sedimentation analysis of semi-products was performed. Homogeneous structure of the paste was obtained with help of selective mill grinding with 8 and 16 tooth blades. The largest particle size fraction was 60...80 · 10-6 m and amounted to 35,5%. Flow-behavior index has a great value for pasty products’ perception. Fluidity of the vegetable pastes was studied using Bostwick consistometer. Experimental data showed that the consistency of product obtained by crushing with the use of a 16 tooth blade was thicker. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1916 |
Располагается в коллекциях: | Випуск 2 (20) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2014_2_13.pdf | 371.69 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.