Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1916
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГладушняк, Олександр Карпович-
dc.contributor.authorБіленька, Ірина Ремівна-
dc.contributor.authorЛазаренко, Наталя Анатоліївна-
dc.date.accessioned2022-06-28T05:38:42Z-
dc.date.available2022-06-28T05:38:42Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationГладушняк О. К., Біленька І. Р., Лазаренко Н. А. Дослідження процесу дроблення під час отримання пастоподібних продуктів на основі вичавок ферментованого топінамбура. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 114-121.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1916-
dc.description.abstractРозглянуто процес дроблення вичавок ферментованого топінамбура з подальшим отриманням пастоподібних продуктів. Проведено седиментаційний аналіз напівфабрикатів. Досліджено плинність овочевих паст.uk_UA
dc.description.abstractThe article deals with the process of raw materials’ splitting. The marc of fermented Jerusalem artichoke was used as raw materials. Pasty products were received from marc. Shredding of marc was performed on selective crusher, which gave the possibility to combine two processes: grinding and rubbing. To evaluate the quality of fragmentation sedimentation analysis of semi-products was performed. Homogeneous structure of the paste was obtained with help of selective mill grinding with 8 and 16 tooth blades. The largest particle size fraction was 60...80 · 10-6 m and amounted to 35,5%. Flow-behavior index has a great value for pasty products’ perception. Fluidity of the vegetable pastes was studied using Bostwick consistometer. Experimental data showed that the consistency of product obtained by crushing with the use of a 16 tooth blade was thicker.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectтопінамбурuk_UA
dc.subjectферментаціяuk_UA
dc.subjectвичавкиuk_UA
dc.subjectдробленняuk_UA
dc.subjectтопинамбурuk_UA
dc.subjectферментацияuk_UA
dc.subjectвыжимкиuk_UA
dc.subjectдроблениеuk_UA
dc.subjectJerusalem artichokeuk_UA
dc.subjectfermentationuk_UA
dc.subjectmarcuk_UA
dc.subjectsplittinguk_UA
dc.titleДослідження процесу дроблення під час отримання пастоподібних продуктів на основі вичавок ферментованого топінамбураuk_UA
dc.title.alternativeThe study of splitting in obtaining pasty products on the basis of fermented jerusalem artichoke marc-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 2 (20)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_2_13.pdf371.69 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.