Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1916
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Гладушняк, Олександр Карпович | - |
dc.contributor.author | Біленька, Ірина Ремівна | - |
dc.contributor.author | Лазаренко, Наталя Анатоліївна | - |
dc.date.accessioned | 2022-06-28T05:38:42Z | - |
dc.date.available | 2022-06-28T05:38:42Z | - |
dc.date.issued | 2014 | - |
dc.identifier.citation | Гладушняк О. К., Біленька І. Р., Лазаренко Н. А. Дослідження процесу дроблення під час отримання пастоподібних продуктів на основі вичавок ферментованого топінамбура. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 114-121. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1916 | - |
dc.description.abstract | Розглянуто процес дроблення вичавок ферментованого топінамбура з подальшим отриманням пастоподібних продуктів. Проведено седиментаційний аналіз напівфабрикатів. Досліджено плинність овочевих паст. | uk_UA |
dc.description.abstract | The article deals with the process of raw materials’ splitting. The marc of fermented Jerusalem artichoke was used as raw materials. Pasty products were received from marc. Shredding of marc was performed on selective crusher, which gave the possibility to combine two processes: grinding and rubbing. To evaluate the quality of fragmentation sedimentation analysis of semi-products was performed. Homogeneous structure of the paste was obtained with help of selective mill grinding with 8 and 16 tooth blades. The largest particle size fraction was 60...80 · 10-6 m and amounted to 35,5%. Flow-behavior index has a great value for pasty products’ perception. Fluidity of the vegetable pastes was studied using Bostwick consistometer. Experimental data showed that the consistency of product obtained by crushing with the use of a 16 tooth blade was thicker. | - |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харківський державний університет харчування та торгівлі | uk_UA |
dc.subject | топінамбур | uk_UA |
dc.subject | ферментація | uk_UA |
dc.subject | вичавки | uk_UA |
dc.subject | дроблення | uk_UA |
dc.subject | топинамбур | uk_UA |
dc.subject | ферментация | uk_UA |
dc.subject | выжимки | uk_UA |
dc.subject | дробление | uk_UA |
dc.subject | Jerusalem artichoke | uk_UA |
dc.subject | fermentation | uk_UA |
dc.subject | marc | uk_UA |
dc.subject | splitting | uk_UA |
dc.title | Дослідження процесу дроблення під час отримання пастоподібних продуктів на основі вичавок ферментованого топінамбура | uk_UA |
dc.title.alternative | The study of splitting in obtaining pasty products on the basis of fermented jerusalem artichoke marc | - |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Випуск 2 (20) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pt_2014_2_13.pdf | 371.69 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.