Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1744
Назва: Вивчення процесів механохімії під час переробки квіткового пилку в полівітамінні дрібнодисперсні порошкоподібні добавки
Інші назви: The study of the processes of mechanochemistry during the processing of pollen to polyvitaminic fine powdery additives
Автори: Павлюк, Раїса Юріївна
Чуйко, Людмила Олексіївна
Погарська, Вікторія Вадимівна
Павлюк, Вадим Антонович
Соколова, Лора Михайлівна
Ключові слова: квітковий пилок;дрібнодисперсні добавки;механохімія;цветочная пыльца;мелкодисперсные добавки;механохимия;pollen;fine additives;mechanochemistry
Дата публікації: 2014
Видавництво: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Бібліографічний опис: Павлюк Р. Ю., Чуйко Л. О., Погарська В. В., Павлюк В. А., Соколова Л. М. Вивчення процесів механохімії під час переробки квіткового пилку в полівітамінні дрібнодисперсні порошкоподібні добавки. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 51-62.
Короткий огляд (реферат): Виявлено закономірності впливу дрібнодисперсного подрібнення та процесів механодеструкції і механоактивації на зберігання та трансформацію біологічно активних речовин і біополімерів (білка, клітковини, пектину) квіткового пилку під час отримання добавок у формі порошків, які можна використовувати як натуральні збагачувачі під час виготовлення різних продуктів оздоровчої дії. Розроблено нанотехнологію переробки квіткового пилку в дрібнодисперсні порошкоподібні добавки з рекордними якісними характеристиками, яку впроваджено у виробництво на підприємствах України та Латвії.
The work is devoted to the reveal of the regularities of the influence of fine grinding and the processes of mechanodestruction and mechanoactivation on storage and transformation of biologically active substances and biopolymers (protein, fiber, pectin) of pollen during the reception of powdery additives, which can be used as natural fortifier for cooking various healthy products. The nanotechnology of processing pollen to fine powdery additives with extraordinary quality characteristics is elaborated. This nanotechnology is introduced into manufacture at the enterprises of Ukraine and Lithuania.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1744
Розташовується у зібраннях:Випуск 2 (20)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pt_2014_2_7.pdf427.9 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.