Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1744
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПавлюк, Раїса Юріївна-
dc.contributor.authorЧуйко, Людмила Олексіївна-
dc.contributor.authorПогарська, Вікторія Вадимівна-
dc.contributor.authorПавлюк, Вадим Антонович-
dc.contributor.authorСоколова, Лора Михайлівна-
dc.date.accessioned2022-06-26T13:41:02Z-
dc.date.available2022-06-26T13:41:02Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationПавлюк Р. Ю., Чуйко Л. О., Погарська В. В., Павлюк В. А., Соколова Л. М. Вивчення процесів механохімії під час переробки квіткового пилку в полівітамінні дрібнодисперсні порошкоподібні добавки. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 51-62.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1744-
dc.description.abstractВиявлено закономірності впливу дрібнодисперсного подрібнення та процесів механодеструкції і механоактивації на зберігання та трансформацію біологічно активних речовин і біополімерів (білка, клітковини, пектину) квіткового пилку під час отримання добавок у формі порошків, які можна використовувати як натуральні збагачувачі під час виготовлення різних продуктів оздоровчої дії. Розроблено нанотехнологію переробки квіткового пилку в дрібнодисперсні порошкоподібні добавки з рекордними якісними характеристиками, яку впроваджено у виробництво на підприємствах України та Латвії.uk_UA
dc.description.abstractThe work is devoted to the reveal of the regularities of the influence of fine grinding and the processes of mechanodestruction and mechanoactivation on storage and transformation of biologically active substances and biopolymers (protein, fiber, pectin) of pollen during the reception of powdery additives, which can be used as natural fortifier for cooking various healthy products. The nanotechnology of processing pollen to fine powdery additives with extraordinary quality characteristics is elaborated. This nanotechnology is introduced into manufacture at the enterprises of Ukraine and Lithuania.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectквітковий пилокuk_UA
dc.subjectдрібнодисперсні добавкиuk_UA
dc.subjectмеханохіміяuk_UA
dc.subjectцветочная пыльцаuk_UA
dc.subjectмелкодисперсные добавкиuk_UA
dc.subjectмеханохимияuk_UA
dc.subjectpollenuk_UA
dc.subjectfine additivesuk_UA
dc.subjectmechanochemistryuk_UA
dc.titleВивчення процесів механохімії під час переробки квіткового пилку в полівітамінні дрібнодисперсні порошкоподібні добавкиuk_UA
dc.title.alternativeThe study of the processes of mechanochemistry during the processing of pollen to polyvitaminic fine powdery additives-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 2 (20)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_2_7.pdf427.9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.