Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9364
Title: Підвищення біодоступності нутрієнтів зерна шляхом механоактивування
Authors: Миколів, Т. І.
Сімахіна, Г. О.
Корихалова, О. М.
Keywords: зерно;збагачення мікроелементами;заморожування;біополімери
Issue Date: 2009
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Миколів Т. І., Сімахіна Г. О., Корихалова О. М. Підвищення біодоступності нутрієнтів зерна шляхом механоактивування. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2009. Вип. 2(10). C. 431-435.
Abstract: Визначено, що усі позитивні зміни, які відбуваються у зерні під час його збагачення мікроелементами, заморожування, сублімації та механоактивування сприяють переходу значної кількості білків з важкорозчинного у легкорозчинний стан, і свідчать про складні конформаційні та деструктивні перетворення біополімерів рослинної сировини в ході цих процесів.
Positive changes that occur in the grain during its enrichment with microelements, freezing sublimation and mechanical activation were determined to favour the change of proteins from sparingly soluble to easily soluble form and indicate of complex conformational and destructive changes of biopolymers vegetable raw material during these processes.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9364
Appears in Collections:Випуск 2 (10)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2009_2_68.pdf491.63 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.