Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9103
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСавгіра, Ю. О.-
dc.contributor.authorПілюгіна, І. С.-
dc.date.accessioned2022-10-16T18:34:36Z-
dc.date.available2022-10-16T18:34:36Z-
dc.date.issued2009-
dc.identifier.citationСавгіра Ю. О., Пілюгіна І. С. Взаємний вплив оксиду сірки (IV) і води під час їх поглинання зерном кукурудзи. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2009. Вип. 2(10). C. 349-354.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9103-
dc.description.abstractДосліджено взаємний вплив оксиду сірки (IV) і води під час набрякання зерна кукурудзи. Проаналізовано вплив молекул оксиду сірки (IV) на швидкість набрякання зерна кукурудзи і величину граничного ступеня набрякання. Розраховано константи набрякання кукурудзи у воді і розчині SO2. Визначено, що попереднє набрякання зерна кукурудзи не впливає на процес сорбції оксиду сірки (IV).uk_UA
dc.description.abstractA mutual influence of SO2 and water at swelling of maize seed was investi gated. An influence of SO2 molecules on velocity of swelling of maize seed and value of limit degree of swelling was analyzed. The constants of swelling of maize in water and SO2 were calculated. It was determined, the preliminary swelling of maize seed don't make any influences on process of SO2 sorption.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectкукурудзаuk_UA
dc.subjectоксид сірки (IV)uk_UA
dc.subjectзерно кукурудзиuk_UA
dc.subjectнабряканняuk_UA
dc.titleВзаємний вплив оксиду сірки (IV) і води під час їх поглинання зерном кукурудзиuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 2 (10)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2009_2_55.pdf526.53 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.