Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9070
Title: | Расчет времени пребывания растворов и изменения технологических показателей в выпарной установке сахарного завода |
Authors: | Тягун, Г. В. Штангеев, К. О. Грищенко, Д. Г. |
Keywords: | випарна установка;цукроза;цукровий завод |
Issue Date: | 2009 |
Publisher: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Citation: | Тягун Г. В., Штангеев К. О., Грищенко Д. Г. Расчет времени пребывания растворов и изменения технологических показателей в выпарной установке сахарного завода. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2009. Вип. 2(10). C. 318-326. |
Abstract: | Проведено варіантні розрахунки з використанням розробленої методики розрахунку часу перебування розчину у випарній установці, визначено величини розкладання цукрози і зміну технологічних параметрів, з i яких слідує, що на абсолютну величину втрат цукрози від термічного розкладання значно впливає величина рН соку. Variant calculations with the use of the developed method of calculating duration of keeping solution in the evaporating installation are held. The size of sucrose decomposition and changes of technological parameters, which demonstrate sufficient influence of the juice pH on absolute amount of sucrose losses from thermal decay, are determined. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9070 |
Appears in Collections: | Випуск 2 (10) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pt_2009_2_50.pdf | 1.2 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.