Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6510
Назва: Осмотичне збезводнення як спосіб концентрування та його використання у виробництві фруктових концентрованих консервів
Автори: Мельнічук, О. Є.
Бейко, Л. А.
Ключові слова: осмотичного збезводнення;безфазове перетворення вологи;фруктові концентровані консерви
Дата публікації: 2010
Видавництво: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Бібліографічний опис: Мельнічук О. Є., Бейко Л. А. Осмотичне збезводнення як спосіб концентрування та його використання у виробництві фруктових концентрованих консервів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2010. Вип. 1(11). C. 84-90.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто процес осмотичного збезводнення, який знайшов широке використання як спосіб концентрування плодів безфазового перетворення вологи. Надто збезводнені продукти втрачають багато зв’язаної вологи, що викликає незворотні зміни в структурі сировини і впливає на консистенцію продукту. Одним із шляхів зменшення термічної дії на сировину під час уварювання є заміна попереднього видалення вологи шляхом осмотичного збезводнення, наприклад для яблук.
This article is dedicated to a process of osmotic dehydration, which is widely used as a method of concentration of fruits without transformation of moisture forms. But too dehydrated products loose its linked moisture, which causes irreversible changes in a structure of raw material, and has influence on consistency of product. One of decisions how to decrease thermal influence at raw material while boiling down is a replacement of previous withdrawal of moisture to osmotic dehydration, e.g. for apples.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6510
Розташовується у зібраннях:Випуск 1 (11)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pt_2010_1_18.pdf220.09 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.