Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6510
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Мельнічук, О. Є. | - |
dc.contributor.author | Бейко, Л. А. | - |
dc.date.accessioned | 2022-09-08T17:00:55Z | - |
dc.date.available | 2022-09-08T17:00:55Z | - |
dc.date.issued | 2010 | - |
dc.identifier.citation | Мельнічук О. Є., Бейко Л. А. Осмотичне збезводнення як спосіб концентрування та його використання у виробництві фруктових концентрованих консервів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2010. Вип. 1(11). C. 84-90. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6510 | - |
dc.description.abstract | Розглянуто процес осмотичного збезводнення, який знайшов широке використання як спосіб концентрування плодів безфазового перетворення вологи. Надто збезводнені продукти втрачають багато зв’язаної вологи, що викликає незворотні зміни в структурі сировини і впливає на консистенцію продукту. Одним із шляхів зменшення термічної дії на сировину під час уварювання є заміна попереднього видалення вологи шляхом осмотичного збезводнення, наприклад для яблук. | uk_UA |
dc.description.abstract | This article is dedicated to a process of osmotic dehydration, which is widely used as a method of concentration of fruits without transformation of moisture forms. But too dehydrated products loose its linked moisture, which causes irreversible changes in a structure of raw material, and has influence on consistency of product. One of decisions how to decrease thermal influence at raw material while boiling down is a replacement of previous withdrawal of moisture to osmotic dehydration, e.g. for apples. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харківський державний університет харчування та торгівлі | uk_UA |
dc.subject | осмотичного збезводнення | uk_UA |
dc.subject | безфазове перетворення вологи | uk_UA |
dc.subject | фруктові концентровані консерви | uk_UA |
dc.title | Осмотичне збезводнення як спосіб концентрування та його використання у виробництві фруктових концентрованих консервів | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Випуск 1 (11) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pt_2010_1_18.pdf | 220.09 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.