Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5761
Назва: | Розробка інтегрального показника для удосконалення управління якістю продукції підприємств ресторанного господарства |
Автори: | Безродна, С.М. |
Ключові слова: | інтегральний показник;управління якістю продукції;підприємства ресторанного господарства;integral indicator;product quality management;restaurant enterprises;интегральный показатель;управление качеством продукции;предприятия ресторанного хозяйства |
Дата публікації: | 2013 |
Видавництво: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Бібліографічний опис: | Безродна С.М. Розробка інтегрального показника для удосконалення управління якістю продукції підприємств ресторанного господарства. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. 2013. Вип. 1(17), Ч. 2. С. 192-199. |
Короткий огляд (реферат): | Розглянуто необхідність розробки нового показника управління якістю
продукції на підприємствах ресторанного господарства. Запропоновано
розроблену модель формування інтегрального показника управління якістю
продукції, згідно з якою можна попередити реалізацію неякісної продукції
споживачу, яка оцінюється як споживачем, так і виробником та експертом. The necessity of elaboration new index of management product quality on restaurant services is examined. A model of formation integral index management product quality by means of which it is possible to warn a realization of product of bad quality to the consumer which is valued both by consumer, producer and expert is offered. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5761 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 1(17), Ч 2 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
esprstp_2013_1(2)__30.pdf | 217.23 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.