Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53583
Назва: Удосконалення технології інкубації яєць курей
Інші назви: Improving the technology of incubating chicken eggs
Автори: Василенко, Володимир Петрович
Науковий керівник : Гончарова, І. І.
Місце роботи: Державний біотехнологічний університет, Кафедра генетики, розведення та селекційних технологій в тваринництві
Ключові слова: виводимість яєць;вивід молодняку;інкубація;дезінфекція яєць;м’ясо-яєчні породи курей;hatchability of eggs;hatching of young animals;incubation;egg disinfection;meat and egg breeds of chickens
Дата публікації: 2023
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Василенко В. П. Удосконалення технології інкубації яєць курей: кваліфікаційна робота магістра: спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; наук. кер. І. І. Гончарова; Харків: ДБТУ, 2023. 78 с.
Короткий огляд (реферат): Експериментально встановлено, що при підвищенні температури в першу добу інкубації збільшується виводимість яйця і вивід молодняку. З досліджень видно, що вивід курчат був найбільший в дослідній партії він склав 89,2%, де яйця прогрівалися дві доби при температурі 38,2°С, найменший відсоток виводу склав 83,5% в контрольній групі температура складала 37,7°С сім діб. По обробці інкубаційного яйця до інкубації 0,5% розчином Віркон-С, відсоток виводу та виводимості по дослідній групі був вищій на 9,5% та 2,1% відповідно.
It has been experimentally established that an increase in temperature on the first day of incubation increases egg hatchability and young hatchability. The research shows that the hatch rate was the highest in the experimental batch, at 89.2%, where eggs were heated for two days at a temperature of 38.2°C, the lowest hatch rate was 83.5% in the control group, where the temperature was 37.7°C for seven days. After treatment of the incubation eggs with 0.5% Vircon-C solution before incubation, the percentage of hatching and hatchability in the experimental group was higher by 9.5% and 2.1%, respectively
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53583
Розташовується у зібраннях:204 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" (Магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2023-T-204-22m_Vasylenko V_P.pdf
  Restricted Access
779.6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.