Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53583
Title: | Удосконалення технології інкубації яєць курей |
Other Titles: | Improving the technology of incubating chicken eggs |
Authors: | Василенко, Володимир Петрович |
metadata.dc.contributor.advisor: | Гончарова, І. І. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет Кафедра генетики, розведення та селекційних технологій в тваринництві |
Keywords: | виводимість яєць;вивід молодняку;інкубація;дезінфекція яєць;м’ясо-яєчні породи курей;hatchability of eggs;hatching of young animals;incubation;egg disinfection;meat and egg breeds of chickens |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Василенко В. П. Удосконалення технології інкубації яєць курей: кваліфікаційна робота магістра: спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; наук. кер. І. І. Гончарова; Харків: ДБТУ, 2023. 78 с. |
Abstract: | Експериментально встановлено, що при підвищенні температури в
першу добу інкубації збільшується виводимість яйця і вивід молодняку. З
досліджень видно, що вивід курчат був найбільший в дослідній партії він
склав 89,2%, де яйця прогрівалися дві доби при температурі 38,2°С,
найменший відсоток виводу склав 83,5% в контрольній групі температура
складала 37,7°С сім діб.
По обробці інкубаційного яйця до інкубації 0,5% розчином Віркон-С,
відсоток виводу та виводимості по дослідній групі був вищій на 9,5% та
2,1% відповідно. It has been experimentally established that an increase in temperature on the first day of incubation increases egg hatchability and young hatchability. The research shows that the hatch rate was the highest in the experimental batch, at 89.2%, where eggs were heated for two days at a temperature of 38.2°C, the lowest hatch rate was 83.5% in the control group, where the temperature was 37.7°C for seven days. After treatment of the incubation eggs with 0.5% Vircon-C solution before incubation, the percentage of hatching and hatchability in the experimental group was higher by 9.5% and 2.1%, respectively |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/53583 |
Appears in Collections: | 204 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" (Магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2023-T-204-22m_Vasylenko V_P.pdf Restricted Access | 779.6 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.