Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5231
Title: Розробка технології наноструктурованих хлорофіловмісних добавок із зелені петрушки та кропу з використанням механодеструкції та механоактивації
Authors: Павлюк, Р. Ю.
Погарська, В. В.
Коробець, Н. В.
Козюрін, Д. М.
Keywords: БАР;петрушка;кріп;нанотехнології порошкоподібних наноструктурованих добавок
Issue Date: 2011
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Павлюк Р. Ю., Погарська В. В., Коробець Н. В., Козюрін Д. М. Розробка технології наноструктурованих хлорофіловмісних добавок із зелені петрушки та кропу з використанням механодеструкції та механоактивації. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2011. Вип. 2(14). C. 44-52.
Abstract: Науково обґрунтовано та розроблено нанотехнології порошкоподібних наноструктурованих добавок із хлорофіловмісних овочів з рекордним вмістом хлорофілу і каротиноїдів з використанням процесів механодеструкції та механоактивації, які дозволяють перевести БАР із зв’язаного стану з біополімерами у вільний (на 30…40%) та викликають руйнування біополімерів до їх складових (амінокислот, моноцукрів, галактуронової кислоти та ін.).
Scientifically motivated and is designed nanotechology powdery nanostructure additives from chlorophyll-containing vegetables with record contents of the chlorophyll and carotin with use the processes mehanodestructure and mehanoaktivacii, which allow to translate BAS from the coupled state with biopolimers in free (30…40%) and cause the damage of biopolimers to their constituents (aminoacid, monosaccharum, galacturonic acid and other).
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5231
Appears in Collections:Випуск 2 (14)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2011_2_8.pdf274.15 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.