Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4623
Title: | Плодово-ягідні системи як основа для соусів |
Authors: | Кравченко, М. Ф. Антоненко, А. В. Михайлик, В. С. |
Keywords: | пюре з хурми;пюре з абрикосів;основи для соусів;соуси |
Issue Date: | 2012 |
Publisher: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Citation: | Кравченко М. Ф., Антоненко А. В., Михайлик В. С. Плодово-ягідні системи як основа для соусів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2012. Вип. 1(15).- C. 49-55. |
Abstract: | Розглянуто можливість використання пюре з хурми та абрикосів як
основи для соусів. Із метою збалансування хімічного складу плодово-ягідних
систем введено композиційну суміш дієтичних добавок із білково-жирової
добавки «Супер» ЄСО®, гуміарабіку, пектину, лактату кальцію.
Використання композиційної суміші як структуроутворювача дозволяє
отримати плодово-ягідні системи, які за структурно-механічними
показниками (ефективною в’язкістю, тиксотропністю, седиментаційною
стійкістю) знаходяться на рівні традиційних соусів. The possibility of using persimmon and apricot purees as a basis for sauces is considered in the article. To balance the chemical content of fruit-berry systems, the composite mixture (protein-fat supplement, mucilage, pectin, calcium lactate) is added. The usage of composite mixture as a structure-forming agent lets get structural-mechanical indexes of fruit-berry systems (effective viscosity, thixotropy, sedimentative fortitude) that are close to the control sample. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4623 |
Appears in Collections: | Випуск 1 (15) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pt_2012_1_9.pdf | 213.88 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.