Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4623
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Кравченко, М. Ф. | - |
dc.contributor.author | Антоненко, А. В. | - |
dc.contributor.author | Михайлик, В. С. | - |
dc.date.accessioned | 2022-08-10T13:48:49Z | - |
dc.date.available | 2022-08-10T13:48:49Z | - |
dc.date.issued | 2012 | - |
dc.identifier.citation | Кравченко М. Ф., Антоненко А. В., Михайлик В. С. Плодово-ягідні системи як основа для соусів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2012. Вип. 1(15).- C. 49-55. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4623 | - |
dc.description.abstract | Розглянуто можливість використання пюре з хурми та абрикосів як основи для соусів. Із метою збалансування хімічного складу плодово-ягідних систем введено композиційну суміш дієтичних добавок із білково-жирової добавки «Супер» ЄСО®, гуміарабіку, пектину, лактату кальцію. Використання композиційної суміші як структуроутворювача дозволяє отримати плодово-ягідні системи, які за структурно-механічними показниками (ефективною в’язкістю, тиксотропністю, седиментаційною стійкістю) знаходяться на рівні традиційних соусів. | uk_UA |
dc.description.abstract | The possibility of using persimmon and apricot purees as a basis for sauces is considered in the article. To balance the chemical content of fruit-berry systems, the composite mixture (protein-fat supplement, mucilage, pectin, calcium lactate) is added. The usage of composite mixture as a structure-forming agent lets get structural-mechanical indexes of fruit-berry systems (effective viscosity, thixotropy, sedimentative fortitude) that are close to the control sample. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харківський державний університет харчування та торгівлі | uk_UA |
dc.subject | пюре з хурми | uk_UA |
dc.subject | пюре з абрикосів | uk_UA |
dc.subject | основи для соусів | uk_UA |
dc.subject | соуси | uk_UA |
dc.title | Плодово-ягідні системи як основа для соусів | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Випуск 1 (15) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pt_2012_1_9.pdf | 213.88 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.