Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/459
Назва: Дослідження технологічного процесу доїння корів з розробкою техніко-технологічних рішень комплектування доїльних апаратів гумою
Інші назви: Research of technological process of milking cows with development of technical-technological solutions of completion of milking milking devices
Автори: Довгопол, Сергій Олександрович
Науковий керівник : Палій, А. П.
Місце роботи: Державний біотехнологічний університет
Кафедра технологій тваринництва і птахівництва
Ключові слова: доїння;корови;молоко виведення;технологічні засоби
Дата публікації: 2021
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Довгопол С. О. Дослідження технологічного процесу доїння корів з розробкою техніко-технологічних рішень комплектування доїльних апаратів гумою: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; наук. кер. А. П. Палій; Харків, 2021. 53 с.
Короткий огляд (реферат): Питання напряму розвитку техніко-технологічного забезпечення молочного скотарства тісно пов’язані з його функціональною здатністю реалізації генетичного потенціалу біологічних об’єктів виробництва з одержанням високоякісної продукції. Мета роботи полягала у дослідженні технологічної лінії доїння корів та розробці технологічних засобів комплектування доїльних стаканів гумою. Науково обґрунтовано та розроблено інноваційні техніко-технічні рішення виробництва молока, враховуючи сучасні тенденції розвитку галузі та вимоги до технологічного процесу, які включають раціональну експлуатацію доїльних апаратів на усьому етапі їх експлуатації а також можливості об’єктивного аналізу виробничих результатів їх застосування, які доповнюють практичні основи ведення молочного скотарства на комплексах промислового типу, сприяють більш повному використанню генетичного потенціалу тварин та підвищенню продуктивності праці тваринників. Встановлено, що середня інтенсивність молоковиведення високопродуктивних корів за впровадження розробок підвищується до 1,92±0,24 кг/хв або на 9,7 %. Рівень маститу у високопродуктивних корів при цьому знижується з 10,4 % до 8,5 % або у 1,2 рази. Реалізація запропонованих заходів щодо інноваційних техніко-технічних рішень у молочному скотарстві на етапі доїння корів дозволить мати економію затрат праці у 681,3 люд.-год. або у грошовому вимірі 30,8 тис.грн
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/459
Розташовується у зібраннях:204 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" (Магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dovhopol.pdf
  Restricted Access
1.93 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії
Dovhopol_annotatsiya.pdf
  Restricted Access
110.61 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.