Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/459
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorПалій, А. П.-
dc.contributor.authorДовгопол, Сергій Олександрович-
dc.date.accessioned2022-06-02T07:12:42Z-
dc.date.available2022-06-02T07:12:42Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationДовгопол С. О. Дослідження технологічного процесу доїння корів з розробкою техніко-технологічних рішень комплектування доїльних апаратів гумою: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; наук. кер. А. П. Палій; Харків, 2021. 53 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/459-
dc.description.abstractПитання напряму розвитку техніко-технологічного забезпечення молочного скотарства тісно пов’язані з його функціональною здатністю реалізації генетичного потенціалу біологічних об’єктів виробництва з одержанням високоякісної продукції. Мета роботи полягала у дослідженні технологічної лінії доїння корів та розробці технологічних засобів комплектування доїльних стаканів гумою. Науково обґрунтовано та розроблено інноваційні техніко-технічні рішення виробництва молока, враховуючи сучасні тенденції розвитку галузі та вимоги до технологічного процесу, які включають раціональну експлуатацію доїльних апаратів на усьому етапі їх експлуатації а також можливості об’єктивного аналізу виробничих результатів їх застосування, які доповнюють практичні основи ведення молочного скотарства на комплексах промислового типу, сприяють більш повному використанню генетичного потенціалу тварин та підвищенню продуктивності праці тваринників. Встановлено, що середня інтенсивність молоковиведення високопродуктивних корів за впровадження розробок підвищується до 1,92±0,24 кг/хв або на 9,7 %. Рівень маститу у високопродуктивних корів при цьому знижується з 10,4 % до 8,5 % або у 1,2 рази. Реалізація запропонованих заходів щодо інноваційних техніко-технічних рішень у молочному скотарстві на етапі доїння корів дозволить мати економію затрат праці у 681,3 люд.-год. або у грошовому вимірі 30,8 тис.грнuk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectдоїнняuk_UA
dc.subjectкоровиuk_UA
dc.subjectмолоко виведенняuk_UA
dc.subjectтехнологічні засобиuk_UA
dc.titleДослідження технологічного процесу доїння корів з розробкою техніко-технологічних рішень комплектування доїльних апаратів гумоюuk_UA
dc.title.alternativeResearch of technological process of milking cows with development of technical-technological solutions of completion of milking milking devicesuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет-
dc.contributor.affiliationКафедра технологій тваринництва і птахівництва-
Appears in Collections:204 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Dovhopol.pdf
  Restricted Access
1.93 MBAdobe PDFView/Open Request a copy
Dovhopol_annotatsiya.pdf
  Restricted Access
110.61 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.