Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/459
Title: Дослідження технологічного процесу доїння корів з розробкою техніко-технологічних рішень комплектування доїльних апаратів гумою
Other Titles: Research of technological process of milking cows with development of technical-technological solutions of completion of milking milking devices
Authors: Довгопол, Сергій Олександрович
metadata.dc.contributor.advisor: Палій, А. П.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра технологій тваринництва і птахівництва
Keywords: доїння;корови;молоко виведення;технологічні засоби
Issue Date: 2021
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Довгопол С. О. Дослідження технологічного процесу доїння корів з розробкою техніко-технологічних рішень комплектування доїльних апаратів гумою: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; наук. кер. А. П. Палій; Харків, 2021. 53 с.
Abstract: Питання напряму розвитку техніко-технологічного забезпечення молочного скотарства тісно пов’язані з його функціональною здатністю реалізації генетичного потенціалу біологічних об’єктів виробництва з одержанням високоякісної продукції. Мета роботи полягала у дослідженні технологічної лінії доїння корів та розробці технологічних засобів комплектування доїльних стаканів гумою. Науково обґрунтовано та розроблено інноваційні техніко-технічні рішення виробництва молока, враховуючи сучасні тенденції розвитку галузі та вимоги до технологічного процесу, які включають раціональну експлуатацію доїльних апаратів на усьому етапі їх експлуатації а також можливості об’єктивного аналізу виробничих результатів їх застосування, які доповнюють практичні основи ведення молочного скотарства на комплексах промислового типу, сприяють більш повному використанню генетичного потенціалу тварин та підвищенню продуктивності праці тваринників. Встановлено, що середня інтенсивність молоковиведення високопродуктивних корів за впровадження розробок підвищується до 1,92±0,24 кг/хв або на 9,7 %. Рівень маститу у високопродуктивних корів при цьому знижується з 10,4 % до 8,5 % або у 1,2 рази. Реалізація запропонованих заходів щодо інноваційних техніко-технічних рішень у молочному скотарстві на етапі доїння корів дозволить мати економію затрат праці у 681,3 люд.-год. або у грошовому вимірі 30,8 тис.грн
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/459
Appears in Collections:204 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Dovhopol.pdf
  Restricted Access
1.93 MBAdobe PDFView/Open Request a copy
Dovhopol_annotatsiya.pdf
  Restricted Access
110.61 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.